חומוס קלאסי עם תטבילה

מרכיבים

לתטבילה:

  • פחית פלפל שיפקה קטנה
  • נוזלי הפחית
  • חצי צ׳ילי אדום חריף (שאטה כפית גם אפשר)
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור קטן כוסברה
  • 3 שיני שום
  • כף לימון כבוש (חובה לא)
  • כוס מים
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית כמון

לחומוס:

  • 4-5 כפות חומוס החומוסאי
  • כף שמן זית
  • 2 כפות טחינה
  • 2 כפות גרגירי חומוס מבושלים חמימים
  • ביצה קשה חצויה
  • כף תטבילה

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל רכיבי התטבילה למעבד מזון ומערבלים עד לטחינה מלאה.
  2. מניחים את החומוס במרכז הצלחת ומשטחים עם גב הכף בסיבוב.
  3. יוצקים טחינה ועליה את גרגירי החומוס.
  4. מניחים את הביצה הקשה ואת התטבילה.
  5. מזלפים שמן זית ומפזרים מעט פפריקה אדומה.