חומוס פטריות

מרכיבים

  • 4-5 כפות חומוס החומוסאי
  • 5 פטריות פורטבלו קרועות ביד או פרוסות
  • 1 בצל לבן פרוס לחצאי טבעות
  • כפית תבלין שווארמה
  • קורט מלח
  • כף טחינה
  • כף צנובר קלוי
  • כף פטרוזיליה
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט סומק

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת על אש גבוהה, מזלפים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמקבל מעט צבע.
  2. מוסיפים את פטריות פורטבלו, בוזקים מלח ותבלין שווארמה, וממשיכים לטגן כ-5 דקות.
  3. מכבים את האש ומוסיפים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה.
  4. מניחים את החומוס במרכז הצלחת ומשטחים עם גב הכף בסיבוב.
  5. מניחים את תכולת המחבת במרכז הצלחת.
  6. מפזרים מעט פטרוזיליה וסומק מעל הכל, ועוד נגיעה של שמן זית.