חומוס פטריות
מרכיבים
- 4-5 כפות חומוס החומוסאי
- 5 פטריות פורטבלו קרועות ביד או פרוסות
- 1 בצל לבן פרוס לחצאי טבעות
- כפית תבלין שווארמה
- קורט מלח
- כף טחינה
- כף צנובר קלוי
- כף פטרוזיליה
- 2 כפות שמן זית
- קורט סומק
הוראות הכנה
- מחממים מחבת על אש גבוהה, מזלפים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמקבל מעט צבע.
- מוסיפים את פטריות פורטבלו, בוזקים מלח ותבלין שווארמה, וממשיכים לטגן כ-5 דקות.
- מכבים את האש ומוסיפים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה.
- מניחים את החומוס במרכז הצלחת ומשטחים עם גב הכף בסיבוב.
- מניחים את תכולת המחבת במרכז הצלחת.
- מפזרים מעט פטרוזיליה וסומק מעל הכל, ועוד נגיעה של שמן זית.